EN QUÈ CONSISTEIX?

En què consisteix el projecte?

Aquest projecte es basa en una experiència prèvia d’un grup de mestres coordinats pel CEP de Menorca http://rondallaires.blogspot.com.es/

Consisteix en l’elaboració d’un conte multimèdia amb la col·laboració de diferents escoles. No importa l'edat, la localització ni el nombre d'alumnes per aula,  ja que cada mestra/e pot muntar i organitzar les sessions com millor li convingui, només tenint present les dates de presentació de cada tasca.

1.- Per poder fer això hi ha unes tasques prèvies de coneixement entre els membres, compartint interessos i inquietuds i buscant un vincle entre els alumnes.
En aquest primer apartat s'haurà de crear un correu web per la classe, si és que no el teniu (de gmail),  s'haurà d’enregistrar una presentació del grup-aula,  i si s'escau, s'enviaran correus entre les classes.

2.- La segona part serà la creació de la rondalla. Cada grup haurà de fer una investigació de diferents rondalles i finalment es centrarà amb una que ens encomanarà n'Iqbal. Finalment d'aquesta s'haurà de fer un guió,  dibuixos, enregistrar-hi la veu i fer un muntatge.
Així una escola farà el guió, una altra escola els dibuixos, una altra el so i una altra el muntatge. 

Les eines per fer el conte seran variades: doc drives, audacity, gymp...o qualsevol altre programari que disposi el centre.

3.- I per acabar compartirem las producció final i a cada aula es visualitzarà. Un cop vist i analitzat farem una videoconferència o vídeo final per tal de poder explicar què els ha semblat el resultat  i com s'han sentit treballant d'aquesta manera.
Posteriorment s'omplirà un formulari sobre el grau de satisfacció i les propostes de millora de cada grup.

Per fer tot això cal una temporalització acurada i seguir el calendari establert, ja que la feina d'un grup implica l'inici de la feina del grup següent.

En aquests enllaços podeu veure els resultats aproximats del que seria el producte final, tal com es varen fer en el projecte Rondallaires) a tall d’exemple:

El blog central on penjarem les presentacions o el que proposeu, també disposa de pestanyes amb informacions que us poden servir: proposta didàctica, racó del mestre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada