divendres, 10 de febrer de 2017

El retorn d'Iqbal 

Benvolgudes i benvolguts internautes, as-salamu aláikum!

El meu nom és Iqbal Camps i som un hakawati, un contacontes, una persona que se dedica a contar històries, contes i rondalles a tota la gent que me vulgui escoltar. Quan era jove vaig viatjar molt pel món per aprendre les històries, llegendes, contes i rondalles més famoses de cada indret. Si voleu saber més coses de la meva vida, a continuació d'aquest missatge teniu un enllaç que de ben segur us interessarà.

Fa uns anys vaig arribar a les Illes i em vaig assentar a Mallorca amb la intenció de descobrir quines eren les millors rondalles que se contaven en llengua catalana. Vaig demanar ajuda per la Internet i vaig aconseguir la col·laboració d'un grup d'infants i joves rondallaires de diferents escoles. Tots plegats vàrem elaborar col·laborativament uns audiovisuals per explicar mitjançant la Internet les que eren per a nosaltres les millors rondalles de parla catalana. També he rebut ajuda en altres ocasions per investigar les llegendes i la mitologia grega, o per saber històries de pirates famosos de la Mediterrània. 
 
Després d'haver viscut alguns anys a Creta i a l'Alger, ara he tornat a Mallorca perquè tinc ganes de retornar al tema de les rondalles. M'agradaria molt poder emprar de bell nou les possibilitats que ens ofereix la Internet per explicar què són les rondalles, contar-ne algunes i, fins i tot si fos possible, dramatitzar-ne alguna de les més famoses perquè la gent de tot el món entengui la seva importància.

Però jo tot sol no som capaç de realitzar aquest projecte. Per això, com ja he fet tantes de vegades en altres ocasions, aprofit la Internet per demanar ajuda a tothom que em vulgui donar un cop de mà. Voleu ajudar-me, vosaltres? Si és així, contacteu amb mi al meu correu electrònic que trobareu en aquest bloc. Esper les vostres notícies amb molt d'interès!

Gràcies, salut i sort!

Iqbal

8 comentaris:

 1. Bon dia Iqbal. Som "Els Investigadors de Ger" de l'escola Santa Coloma.
  Hem decidit ajudar-te a trobar rondalles perquè nosaltres també en sabem poques. Estem molt contents de poder ajudar-te i molt motivats a trobar moooooltes rondalles. També tenim curiositat per conèixer altres nens i nenes que et vulguin ajudar.
  La nostra adreça de blog d'aula és:
  http://agora.xtec.cat/escsantacolomager/categoria/primaria/inicial/

  ResponElimina
  Respostes
  1. Benvolgudes i benvolguts «Investigadors de Ger», de l'escola Santa Coloma, moltes gràcies per haver contestat el meu missatge! I gràcies també per haver escrit aquest comentari en el bloc!
   Estic molt content de que us hàgiu apuntat a ajudar-me. Estic segur que tots plegats coneixerem moltes rondalles i podrem contar-les a altra gent que no les coneix.
   He visitat el vostre bloc a la web i he vist que teniu moltes activitats ben maques. I sembla que al poble ha arribat un Carnestoltes una mica poca-solta!
   Si us fitxau, hi ha altres comentaris d'altres nens i nenes que em volen ajudar també, així que podreu satisfer la vostra curiositat de conèixer altra gent en altres llocs del món. Si us sembla bé, per tal de que tots sapiguem d'on som, podeu seguir les instruccions que he deixat al bloc i fer la segona tasca: apuntar al mapa de la pestanya «D'on som?» el lloc on hi ha la vostra escola.
   Moltes gràcies per les vostres ganes de participar! Estarem en contacte per planificar com fer-ho. De moment cal que ens coneixem una ica entre totes i tots.
   Salut, sort i fins aviat!

   Elimina
 2. Hola Iqbal. Som els alumnes de segon de l'escola Castell de Santa Àgueda de Ferreries Menorca. Ens agradaria ajudar-te a recollir rondalles perquè les rondalles ens agraden molt. Quines són les rondalles que t'agraden més a tu?
  Aquest és el nostre blog:http://primersantaagueda.blogspot.com.es/

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola fillets i filletes de segon de l'escola Castell de Santa Àgueda, de Ferreries!
   Me feis molt content quan me deis que us agradaria ajudar-me en aquesta tasca de recollir rondalles. I més encara si a vosaltres us agraden molt les rondalles. A mi m'agraden especialment les que me contava el meu avi, el meu padrí, quan jo era encara molt jove, de la vostra edat, més o menys. Ell em contava alguna de les històries de Les Mil i Una Nits, ألف ليلة وليلة en àrab, i d'elles, les que més m'agradaren foren Aladí i la llàntia meravellosa i Simbad, el marí. De les que he aprés en llengua catalana, una que m'agrada molt és L'amor de les Tres Taronges. Aquesta rondalla la me contaren precisament uns fillets i filletes de la vostra escola fa ja un grapat d'anys. No sé si encara són al Castell de santa Àgueda... Per cert, he visitat el vostre bloc i he descobert que feis coses molt interessants i apreneu molt.
   Heu llegit els comentaris d'altres nens i nenes que també em volen ajudar? Com més siguem, més ens divertirem i més rondalles diferents podrem aprendre! A més a més, coneixerem altra gent en altres escoles. Si us sembla bé, per tal de que tots sapiguem d'on som, podeu seguir les instruccions que he deixat al bloc i fer la segona tasca: apuntar al mapa de la pestanya «D'on som?» el lloc on hi ha la vostra escola. Així, altres grups de col·laboradors que em vulguin ajudar també sabran que no estam tots sols en aquesta tasca de investigació de les rondalles en llengua catalana.
   Moltes gràcies pel vostre oferiment d'ajuda. Fins aviat!

   Elimina
 3. Hola!
  Nosaltres som la classe de 4t de Primària, els “rebost@ires guixonets” de l'escola CEIP Inspector Dr. Comas Camps d'Alaior, un poblet d'enmig de l'illa de Menorca.
  Us deixam l'adreça del nostre blog per si el voleu visitar: http://rebostairesdelcomas.blogspot.com.es/
  Ens oferim a ajudar a n'Iqbal cercant rondalles que són molt conegudes a Catalunya i a les Illes Balears.
  La història que va penjar n'Iqbal al seu bloc ens va encantar a tots! Ningú es creia que va poder domesticar a un llop...
  Esperem que n'Iqbal accepti la nostra col·laboració!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia Rebost@ires guixonets!
   I tant que sí que accept la vostra col·laboració en aquesta tasca de recerca de rondalles! I ben content que n'estic de que vos hàgiu oferit per ajudar-me! Estic segur que amb la vostra ajuda i la d'altres fillets i filletes que s'han apuntat a investigar, l'èxit està assegurat!
   Doncs no penseu que fos tan difícil domesticar el llop. Era un cadell molt jove i tenia fam i por. N'hi va haver prou en tractar-lo amb afecte i donar-li seguretat: els animals són molt agraïts i no volen fer mal a qui els estima, els té cura i els tracta bé. Per desgràcia, ara ja no tinc na Dolça, la somera, ni el llop amb mi. Ara visc amb un ca negre i molts de moixos que també són molt divertits.
   He visitat el vostre bloc i he quedat admirat de les coses que feis i del que apreneu. He vist que també us interessa el tema de l'espai i que heu fet alguns una investigació sobre els planetes. L'astronomia i l'observació de planetes i estrelles és un tema que també m'apassiona, a més a més d'aprendre i contar rondalles!
   Com que hi ha altres persones que m'han contestat per oferir-me ajuda, si us sembla bé, per tal de que tots sapiguem d'on som, podeu seguir les instruccions que he deixat al bloc i fer la segona tasca: apuntar al mapa de la pestanya «D'on som?» el lloc on hi ha la vostra escola. Així, altres grups de col·laboradors que em vulguin ajudar també sabran que no estam tots sols en aquesta tasca de investigació de les rondalles en llengua catalana.
   Gràcies de bell nou per l'oferiment d'ajuda, Rebost@ires! Estarem en contacte per planificar la tasca de recollir les rondalles tots plegats.
   Salut i sort!

   Elimina
 4. Hola Iqbal,
  som la clase de la Mola de cicle superior de l'escola Pont de l'Arcada.
  Ens agradaria ajudar-te amb aquesta tasca d'escriure rondalles ja que ens sembla molt interesant.
  Aquest es el nostre blog http://molaimontau.blogspot.com.es/
  Esperem que rebis aquest missatge el més aviat possible.

  Gràcies i salutacions.

  Els alumnes de cicle superior Mola.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia classe de la Mola de l'escola Pont de l'Arcada!
   Moltes gràcies per contestar el meu missatge en demanda d'ajuda. Estic content que trobeu aquesta tasca de recull de rondalles interessant perquè per a mi és una de les coses més importants a la meva vida. I m'alegra molt que em vulgueu ajudar!
   Si us fitxau en els comentaris del meu bloc, veureu que hi ha altres nens i nenes que em volen ajudar també, com vosaltres. Estic segur que tots plegats podrem fer un bon treball de col·laboració i descobrirem rondalles que no coneixíem i les podrem donar a conèixer a altra gent. Si us sembla bé, per tal de que tots sapiguem d'on som, podeu seguir les instruccions que he deixat al bloc i fer la segona tasca: apuntar al mapa de la pestanya «D'on som?» el lloc on hi ha la vostra escola. Així, els altres grups de col·laboradors que s'han apuntat a l'aventura sabran que no estam tots sols i podrem conèixer-nos entre nosaltres.A més a més, convé esteu esment per veure com podem planificar plegats aquesta tasca de recerca de rondalles.

   Per cert, he visitat el vostre bloc i veig que sou un grup de joves ben engrescats! Estic segur que amb la vostra experiència tendrem molt d'èxit en aquesta tasca conjunta que ens proposam.


   Moltes gràcies pel vostre oferiment en ajudar-me. Salut, sort i fins aviat!

   Elimina